Fietspad valt stuk duurder uit voor Voerendaal

foto © ZO-NWS | Facebook gemeente Voerendaal
Gepubliceerd op 18/09/2023 om 14:00
Laatst bewerkt op 18/09/2023 om 16:37

Omdat het fietspad tussen Heerlen en Wijlre duurder uitvalt dan beraamd moet ook de gemeente Voerendaal meer geld op tafel leggen. Volgens een raadsinformatiebrief moet de gemeente waarschijnlijk zo'n 350.000 euro extra op tafel leggen.

In september 2021 werd het startsein gegeven voor de aanleg van een veiligere route voor fietsers. Voor Voerendaal betekende dat de Daelsweg en de Vrakelbergerweg op de schop gingen. Naast het verbeteren van de veiligheid voor de fietsers werden op het tracé tegelijkertijd diverse maatregelen genomen om wateroverlast te beperken.

De oorzaak dat het project duurder uitvalt dan de aanvankelijk 8 miljoen (1,5 miljoen voor Voerendaal) komt onder andere door de oorlog in Oekraïne waardoor bouwmaterialen fors duurder werden. Ook werden er door voortschrijdend inzicht ook enkele aanpassing aan het tracé doorgevoerd. De extra 3,5 ton zijn een voorlopige beraming, de definitieve afrekening van het project komt in 2024/2025.

 

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties