Fietsendieven gehinderd door medewerker brasserie

foto: iStock
Gepubliceerd op 25/08/2022 om 09:22
Laatst bewerkt op 25/08/2022 om 09:45

Een oplettende medewerker van een brasserie in Schinveld heeft onlangs de diefstal van twee fietsen voorkomen. De dieven wisten echter te ontkomen, maar moesten daarvoor hun buit achterlaten.

Een ontspannen fietstocht van twee Duitse mannen kreeg donderdagmorgen een bijzondere wending in Schinveld. Tijdens het nuttigen van een versnapering bij de brasserie aan de rand van natuurgebied Roode Beek/Rodebach hadden twee dieven het gemunt op de fietsen van de mannen.

Op het moment dat de Duitsers hun route wilden vervolgen bleek dat hun stalen rossen verdwenen waren. Hierop belden zij de politie. Op dat moment kreeg de politie ook een telefoontje van een medewerker van de brasserie. Hij had gezien hoe de dieven aan de haal probeerden te gaan met de fietsen en had de achtervolging ingezet. 

Hierbij kozen de dieven eieren voor hun geld en lieten de fietsen achter en wisten vervolgens te voet te ontkomen. De fietsen konden onbeschadigd overhandigd worden aan hun eigenaren.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties