Fête de la Nature ook in Heerlen en Landgraaf

foto: iStock
Gepubliceerd op 30/08/2023 om 09:17
Laatst bewerkt op 30/08/2023 om 09:44

Komend weekend is de tiende editie van Fête de la Nature. Op allerlei plekken in Nederland worden dan kleinschalige natuurfeestjes georganiseerd. Zo ook in Heerlen en Landgraaf.

Doel is om te laten zien hoe geweldig en belangrijk de natuur is. Dat de natuur onder druk staat en aan biodiversiteit verliest wordt door IVN Natuureducatie onderstreept.

In Landgraaf wordt zondag 3 september tussen 10.00 en 13.00 uur een boomgaardfeest gehouden. Verzamelen is bij het IVN-home aan de Maastrichterlaan in Waubach. Tijdens een wandeling worden in een boomgaard appels geplukt. Deze worden bij terugkomst omgetoverd tot lekkere appelmoes. Aanmelden kan tot 2 september via ivn.wormdalkids@hotmail.com

Het IVN Natuureducatie Heerlen organiseert zaterdag 2 september een natuurwandeling over de Kunderberg. Start is om 13.00 uur vanaf het IVN home aan de Gallusstraat1 in Heerlen. Tijdens de 7 kilometer lange route kunnen deelnemers onder meer genieten van vergezichten, holle weggetjes en een kalkoven. Aanmelden voor deze wandeling is verplicht en kan via ivnheerlen@gmail.com

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties