Faillissement dreigt voor deelfietsverhuurder Velocity

foto © Regio Parkstad
Gepubliceerd op 6/05/2024 om 10:37
Laatst bewerkt op 6/05/2024 om 10:45

Velocity Mobility GmbH, het Akense moederbedrijf dat gespecialiseerd is in de uitleen van elektrische deelfietsen, verkeert volgens de Aachener Zeitung in financieel zwaar weer. Er is uitstel van betaling aangevraagd, vaak de voorbode van een faillissement.

Velocity exploiteert ook de deelfietsen in de regio Parkstad.

In 2018 ging in Kerkrade het eerste uitleenstation in Parkstad van start. Op dit moment beschikt Parkstad over circa 20 stations die aansluiten op de honderd stations in de
regio Aken.

In Limburg wordt het project Velocity gefinancierd door de Stadsregio Parkstad Limburg en EMR (Euregio Maas-Rijn) Connect.

Bij de Stadsregio Parkstad Limburg was bekend dat er financiële problemen waren bij de Duitse Velocity. "We zijn in gesprek met de stad Aken om het project voort te kunnen zetten. Net als in Aken zien we ook hier het gebruik van de deelfietsen toenemen", zegt woordvoerder Geert Lamers.

Velocity Mobility GmbH, dat tien jaar geleden in Aken werd opgericht, heeft haar hoofdzetel op grensoverschrijdend bedrijventerrein Avantis tussen Heerlen en Aken.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties