Extra vaccins voor grensgebied gevraagd

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 10/03/2021 om 13:27
Laatst bewerkt op 10/03/2021 om 14:16

De Duitse grensregio vindt dat er meer vaccins beschikbaar moeten komen voor die gebieden. Dat blijkt uit een brandbrief van onder andere Kreis Heinsberg en Kreis Aachen aan minister-president Armin Laschet van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Uit onderzoek van de coronacijfers blijkt dat het aantal coronabesmettingen in het grensgebied met Nederland en België hoger ligt dan gemiddeld in Duitsland. Eén oorzaak hiervan is het grensverkeer tussen Duitsland, Nederland en België. Virussen stoppen niet bij de grenzen en kunnen makkelijk door mensen het land in worden meegebracht. 

Doel van de extra vaccins is dat de grenzen tussen de landen open kunnen blijven, maar dat het virus zich niet meer zo makkelijk kan verspreiden. Voor Nederland zou dit betekenen dat Duitsers het virus al niet meer naar Nederland kunnen brengen tijdens het winkelen. 

Overigens is NRW niet de eerste Duitse deelstaat die een dergelijk verzoek krijgt. Onlangs werden al 50.000 extra vaccins gestuurd naar de grensregio met Tsjechië. 

Advertenties