Ex-vriendin moordverdachte Donny M. bedreigd en belaagd

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 10/05/2023 om 10:45
Laatst bewerkt op 10/05/2023 om 12:42

De ex-vriendin van Donny M. (23) uit Geleen, die al geruime tijd vastzit op verdenking van het ontvoeren, seksueel misbruiken en doden van Gino van der Straeten, is in de afgelopen tijd bedreigd en belaagd. Dat zei één van de advocaten van M. woensdag tegen de Maastrichtse rechtbank tijdens een tussentijdse zitting in de moordzaak. 

De ex-vriendin van M. heeft als getuige meerdere verklaringen afgelegd die in het strafdossier zitten. "Zij is haar leven kwijt, bedreigd en belaagd en heeft een ander telefoonnummer moeten nemen", legde één van de twee raadslieden van M. in langere bewoordingen uit. 

De advocaten deelden die informatie omdat er een verzoek bij de rechtbank werd neergelegd om alle stukken over deze zaak, dus ook het rapport van het Pieter Baan Centrum over de psyche van Donny M. te gaan delen met de advocaten van de nabestaanden van de vermoorde Gino. 

Zij konden die stukken wel al lezen, maar dat kon dan alleen maar op afspraak bij het Openbaar Ministerie zelf. Volgens Phil Boonen, één van de raadslieden van de nabestaanden van Gino, bleek een en ander echter tijdrovend te zijn.

De rechtbank besloot dat het verstrekken van de stukken aan de slachtoffers mocht. Voor wat betreft het PBC-rapport over de psyche van Donny M. werd besloten dat hier inzage en dus niet verstrekking voor gold. Donny M. zelf werd door de voorzitter van de rechtbank ook nog gevraagd of hij wilde reageren, maar dat wilde hij niet.

Op 2 augustus staat een nieuwe pro formazitting gepland in deze zaak. Donny M. blijft tot die tijd in voorarrest. De inhoudelijke behandeling vindt pas volgend jaar plaats. 

 

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties