Ex-man bestraft na veroorzaken ongeluk in Simpelveld

Gepubliceerd op 1/12/2023 om 13:35
Laatst bewerkt op 1/12/2023 om 14:26

De rechtbank heeft een man veroordeeld die in Simpelveld een auto met daarin zijn broer en ex-vrouw van de weg heeft gereden. De man krijgt een voorwaardelijke celstraf en een rijontzegging van een half jaar.

Volgens de rechter is het duidelijk dat de man op 20 juni vorig jaar tijdens een achtervolging met hoge snelheid de auto van zijn broer meermaals geramd heeft en van de weg heeft gedrukt. De auto kwam met een flinke klap tot stilstand in een greppel. Zowel de broer als de ex-vrouw raakten bij het voorval gewond.

Tijdens de rechtszaak ontkende Roy A. betrokken te zijn geweest bij de achtervolging. Echter twee getuigenverklaringen en een telefoongesprek met 112 gaven een ander beeld. Het Openbaar Ministerie had de man daarom aangeklaagd voor een dubbele poging tot zware mishandeling waarbij A. zijn auto als wapen had ingezet.

De verdachte was er twee weken eerder achter gekomen dat zijn vrouw een affaire had met zijn broer. Tijdens de behandeling van de rechtszaak gaf Roy A. toe dat hij toen uit woede de auto van zijn broer in Heerlen beschadigd had. 

Alles bij elkaar opgeteld is de rechter van mening dat een celstraf van 210 dagen op zijn plaats is. De tijd die de man in voorarrest heeft gezeten wordt in mindering gebracht en de resterende 137 dagen worden omgezet in een voorwaardelijke straf. Wel zijn er enkele voorwaarden gesteld. Zo mag de man geen contact meer hebben met zijn broer en zijn ex en moet hij zich regelmatig melden. Daarnaast moet de man het zes maanden zonder zijn rijbewijs doen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties