Evaluatiebijeenkomst paracommercie

Foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 6/04/2022 om 10:48
Laatst bewerkt op 6/04/2022 om 14:11

De gemeente Beekdaelen organiseert op maandag 25 april een bijeenkomst waarbij het begrip paracommercie centraal staat. Doel is om de concurrentie tussen horecabedrijven, verenigingen en stichtingen in goede banen te leiden.

De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis van Schinveld aan de Kloosterlaan. Tussen 18.30 en 21.30 uur kunnen de deelnemers met elkaar van gedachte wisselen over het onderwerp. 

In juli 2019 heeft de gemeenteraad van Beekdaelen de verordening paracommercie vastgesteld. In de voormalige gemeente Onderbanken was de problematiek al eerder ter sprake gekomen. Horecazaken lopen inkomsten mis omdat er regelmatig feesten en partijen in de kantines en verenigingslokalen gehouden worden terwijl deze vaak ook nog eens gesubsidieerd worden door de gemeente. Dat is een doorn in het oog van de horecazaken in de gemeente. 

Het is van groot belang dat er een goede balans komt want zowel horecabedrijven en verenigingen zijn volgens de gemeente onmisbare schakels in de samenleving. 

Reclame

Advertenties