Euregionaal Klimaatdebat op gouvernement

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 20/09/2022 om 10:23
Laatst bewerkt op 20/09/2022 om 11:22

In het gouvernement in Maastricht wordt woensdag een Euregionaal klimaatdebat gehouden. Ook het Grotiuscollege uit Heerlen neemt hieraan deel.

In totaal nemen 127 scholieren van 12 scholen uit Nederland, Duitsland en België deel aan het debat. Gedeputeerde Satijn (Onderwijs) opent het klimaatdebat in de statenzaal. Daarna komen de burgemeesters van Valkenburg en het Duitse Stolberg aan het woord over de gevolgen van de klimaatverandering. Beide steden werden in 2021 zwaar getroffen door overstromingen.

Daarnaast worden de studenten via een persoonlijke videoboodschap begroet door Frans Timmermans, vice-president van de Europese Commissie. Ook de Brunssumse wethouders Merle van Leusden en Jaimy van Dijk zijn bij het debat aanwezig.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties