Eric L. uit Hulsberg in februari voor rechter na bedreiging

Gepubliceerd op 30/11/2020 om 12:56
Laatst bewerkt op 30/11/2020 om 14:34

Eric L. uit Hulsberg, die via een tweetal sms’jes een politieman bedreigd zou hebben, moet op 12 februari voor de rechter verschijnen. Dat bevestigt hij desgevraagd tegenover ZO-NWS.

“Op 12 februari moet ik voor de politierechter verschijnen. Ik heb in de tweede week van januari twee sms'jes gestuurd naar een goede bekende van mij waarin ik gezet heb: 'ik schiet je kapot en dat vriendje van jou bij de politie ook'. Die berichtjes heb ik daarna meteen gewist", zegt L.

“Op vrijdagavond 10 januari zat ik televisie te kijken toen ik een klap hoorde op de voordeur. Toen ik in de gang ging kijken, zag ik leden van een arrestatieteam al binnen staan nadat ze de deur hadden open geramd. Ik ben meteen in de keuken op de grond gaan liggen."

Eric L. kreeg een blinddoek om en een tussendeur naar de bijkeuken werd uit het kozijn getrapt door het arrestatieteam, zo vervolgt hij zijn relaas. "Ze wilden namelijk mijn huis doorzoeken. Daarna ben ik naar het politiebureau van Heerlen overgebracht.”

De inwoner van Hulsberg werd een dag later verhoord en legde een bekentenis af. "Ik heb dit uit frustratie en uit onmacht gedaan omdat ik al zolang door de politie wordt tegengewerkt. Politie en justitie moeten niet denken dat zij de waarheid in de bomzaak niet boven water hoeven te halen. Je hoort daar nooit meer wat over, maar ik ben daarin onterecht beschuldigd hè."

Eric L. benadrukt wel spijt te hebben van wat hij gedaan heeft. "Dit zal ik nooit meer doen." De Hulsbergenaar wordt volgens het Openbaar Ministerie in Limburg verdacht van het bedreigen van meerdere personen. Zowel zijn eigen familielid als ook de betreffende politieman hebben aangifte tegen L. gedaan, die na negen dagen cel werd vrijgelaten.

L. werd in het verleden verdacht van het sturen van een bom- en dreigbrief naar toenmalig burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen. Deze zaak tegen hem werd wegens gebrek aan bewijs geseponeerd.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties