Energiecoaches aan de slag in Beekdaelen

Foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 6/03/2024 om 11:00
Laatst bewerkt op 6/03/2024 om 13:03

De energiecoaches van energiecoöperatie ImpulZ kunnen definitief aan de slag in de gemeente Beekdaelen. Na een uitgebreide pilot in Oirsbeek zette wethouder Jan Hermans, verantwoordelijk voor de energietransitie, namens de gemeente beekdaelen dinsdag een handtekening onder een contract voor 400 trajecten.

De gecertificeerde energiecoaches gaan mensen helpen met het verduurzamen van hun woningen. Tijdens een kosteloos gesprek bij de mensen thuis kunnen de mogelijkheden ter plaatse bekeken en besproken worden. Hierbij kan het gaan om kleine aanpassingen zoals het plaatsen van ledverlichting en radiatorfolie om energiekosten te besparen. Ook kunnen de coaches advies geven over de mogelijkheden om zelf energie op te wekken en welke subsidies en vormen van financiering mogelijk zijn.

Om deze opdracht met succes te volbrengen, is ImpulZ nog op zoek naar inwoners van Beekdaelen die na het volgen van een korte opleiding aan de slag willen als energiecoach. Er zijn momenteel nog vijf gratis opleidingsplekken beschikbaar. Kijk dan voor meer informatie op: www.impulz-beekdaelen.nl/e-coach-worden.

foto: gemeente Beekdaelen

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties