Emma Kok in de race voor Nationale Kinderprijs 2023

Foto: © Beleef Kerkrade
Gepubliceerd op 6/11/2023 om 09:31
Laatst bewerkt op 6/11/2023 om 12:51

De 15-jarige Emma Kok is één van de zeven kinderen die nog in de strijd zijn voor de Nationale kinderprijs 2023. Op woensdag 15 november wordt in Utrecht bekend gemaakt wie de award in de wacht gaat slepen.

De kinderprijs is een initiatief van Vfonds en laat zien dat een bijdrage aan een betere wereld echt niet altijd groots en meeslepend hoeft te zijn, maar juist soms juist heel klein en betekenisvol en ook niet aan leeftijd gebonden is. Deze prijs is echter bedoeld voor de jeugd van 10 tot 16 jaar. 

Emma Kok zet zich in tegen de ziekte gastroparese, ook wel maagverlamming genoemd. Hiervoor heeft zij een eigen stichting. Doordat de zangeres The Voice Kids wist te winnen en ook de dankzij de concerten met André Rieu kan zij veel aandacht krijgen voor de ongeneselijke ziekte die haar in het dagelijkse leven zeer beperkt.

Naast de Nationale vfonds Kinderprijs Award krijgt de winnaar een bedrag van duizend euro om te besteden aan het eigen goede doel en krijgt een exclusief interview in het Vmagazine van vfonds.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties