Eerste melkveebedrijf in Beekdaelen verduurzaamd via stimuleringsregeling

foto: Gemeente Beekdaelen
Gepubliceerd op 4/04/2024 om 13:00
Laatst bewerkt op 4/04/2024 om 16:25

Jean en Germaine Pijls uit Puth hebben als eerste agrarische bedrijf in de gemeente Beekdaelen hun melkveebedrijf verduurzaamd via de Stimuleringsregeling Duurzaamheidsprojecten. Op het onlangs geïsoleerde dak werden 130 zonnepanelen geplaatst.

Dankzij deze stimuleringsregeling kunnen ondernemers en maatschappelijke organisaties een lening krijgen bij de gemeente en vervolgens aan de slag gaan met verduurzaming. Naast de lening kan 'ImpulZ Energiecoörperatie Beekdaelen' ondersteuning bieden met het verduurzamen van het bedrijf.

Wethouder Jan Hermans (Duurzaamheid): "Ik hoop dat meer bedrijven het voorbeeld van Jean en Germaine Pijls volgen en een verzoek indienen. Samen zetten we ons in voor een groener en duurzamer Beekdaelen."

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties