Duitsland verlengt lockdown tot 31 januari

Gepubliceerd op 4/01/2021 om 13:22

Duitsland gaat de lockdown verlengen tot 31 januari. Dat blijkt uit diverse berichten in de Duitse media. De definitieve beslissing hierover wordt dinsdag genomen door het Duitse staatshoofd Angela Merkel en de 16 minister-presidenten van de Duitse provincies (Bundesländern). 

Op deze manier probeert het land de tweede infectiegolf in bedwang te krijgen. Aanvankelijk zou de harde lockdown, waarbij veel winkels, horecagelegenheden en recreatiemogelijkheden gesloten zijn, tot 10 januari duren. Echter het aantal mensen dat zich met het coronavirus infecteert is nog niet voldoende gedaald. 

In de Kreis Heinsberg is het zeven dagen gemiddelde gedaald naar 112,7 per 100.000 inwoners. Streven van de Duitse overheid is naar een waarde onder de 50.

Door het verlengen van de lockdown en het inzetten van het vaccin hoopt men snel deze waarde te bereiken. Op dit moment hebben in Duitsland zo'n 265.000 mensen het vaccin toegediend gekregen. Hierbij gaat het in eerste instantie om onder andere ouderen en het personeel in verzorgingstehuizen. 

Advertenties