Dubbel gevoel over aanpak verbouwing Kaalheide

Gepubliceerd op 27/11/2020 om 11:39
Laatst bewerkt op 27/11/2020 om 11:52

Binnen Roda JC overheerst een dubbel gevoel over het feit dat er bij de gemeente nog altijd een plan ontbreekt om het ouderwetse en aftandse trainingscomplex Kaalheide te gaan verbouwen. Een dubbel gevoel, omdat er bij de eerstedivisionist wél opgetogenheid is over de komst van twee nieuwe kunstgrasvelden. Dat blijkt uit gesprekken die ZO-NWS in de afgelopen dagen gevoerd heeft.

Het feit dat er wel twee nieuwe kunstgrasvelden aangelegd gaan worden wordt betiteld als “een mooie stap naar een ‘nieuw’ Kaalheide”. “Hiermee hebben we een stapje vooruit gezet en zijn we natuurlijk heel blij, maar dit had natuurlijk al veel langer aangepakt moeten worden", vertellen betrokkenen. 

Een verder plan om een ander onder handen te nemen ontbreekt er echter nog, zo klinkt het binnen de Kerkraadse club. “Kerkrade is bekend door de voetbalclub Roda JC dus dan moet er echt meer gedaan worden met Kaalheide dan alleen maar twee velden aanleggen. Daar kun je als club geld mee gaan verdienen, met een naam voor het trainingscomplex en boarding langs de velden bijvoorbeeld.” 

“De kleedlokalen, kantine en tribunes zijn daarnaast oud en vies, maar er is nog geen tekening helemaal niks. En als die er niet is, dan kunnen wij als club ook niet aankloppen bij investeerders. Mensen die in de jeugdafdeling willen investeren zijn er wel, maar je moet ze wel kunnen laten zien waarin dat geld geïnvesteerd kan gaan worden. Als het gaat zoals het nu gaat, dan staat er in 2024 nog geen nieuw trainingscomplex.”

Volgens ingewijden maakt technisch directeur Jeffrey van zich hard dat Kaalheide zo snel als mogelijk verbouwd kan gaan worden. “Dat klopt. Ik ben erg blij met de eerste stap die is genomen en met de gemeente gaan we de vervolgstappen bespreken. Het is fijn dat Roda JC en de gemeente weer goed samenwerken”, aldus de technische baas van de Kerkraadse club. 

 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties