Drie vrachtauto's uitgebrand bij grote brand

foto © ZO-NWS | Oliver Thelen
Gepubliceerd op 8/09/2022 om 07:35
Laatst bewerkt op 8/09/2022 om 08:01

Op een industrieterrein in Gangelt-Birgden, vlak over de grens bij Schinveld, zijn drie vrachtwagens uitgebrand. De brand woensdagmiddag ging gepaard met een flinke zwarte rookpluim die tot ver over de landsgrens te zien was.

De brand ontstond rond 15.30 uur in één van de vrachtwagens van een transportbedrijf en sloeg al snel over naar twee andere vrachtwagens die ernaast stonden. Door de enorme hitte die daarbij vrijkwam dreigde overslag naar een loods en andere voertuigen. Een medewerker van het transportbedrijf liep flinke brandwonden op toen hij probeerde erger te voorkomen.

Omdat er ook sprake was van gevaarlijke stoffen werd groot alarm geslagen. Twee vrachtwagens waren geladen met kunststof de ander met aluminiumgranulaat. Deze laatste mocht niet met water geblust worden omdat daarbij een gevaarlijke combinatie van zuurstof en waterstof zou ontstaan. Dat vuur kon alleen met zand gedoofd worden.

Zo'n honderd brandweerlieden waren vier uur lang in de weer alvorens het sein brand meester kon worden gegeven.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties