Drie medewerkers Mondriaan Heerlen ooggetuigen moord op verpleegkundige

Foto: Track'88
Gepubliceerd op 2/07/2024 om 15:34
Laatst bewerkt op 2/07/2024 om 15:56

De recherche heeft in het onderzoek naar de moord op een verpleegkundig specialist van Mondriaan in Heerlen drie medewerkers van deze zorginstelling als belangrijke getuigen gehoord. Zij hebben de dodelijke steekpartij van dichtbij gezien. Dat blijkt uit informatie over het strafrechtelijk onderzoek in handen van ZO-NWS en wordt bevestigd door de advocaat van de verdachte Brunssumse die in voorarrest zit.

De door justitie van moord verdachte M. K. (29) is afgelopen week voor de tweede keer verhoord door de recherche. Zij heeft tijdens dit verhoor in de gevangenis waar zij verblijft geen bekentenis afgelegd en dus ook geen uitleg gegeven over het motief van de dodelijke steekpartij. Tijdens het eerste verhoor beriep de vrouw zich op haar zwijgrecht.

Op beelden van bewakingscamera’s is te zien dat zowel het 39-jarige slachtoffer alsook verdachte M. K. op maandag 15 april omstreeks het middaguur aanwezig waren in de kantine van Mondriaan in de Heerlense wijk Welten. Het slachtoffer liep op zeker moment met een drietal collega’s naar buiten.

K., die in een Skaeve Huse (een bijzondere vorm van begeleid wonen) op het terrein van Mondriaan woonde, achtervolgde dit groepje en stak het slachtoffer na enkele tientallen meters in de hals, zo blijkt uit de bovengenoemde camerabeelden. Daarna sloeg de verdachte op de vlucht. Een stukje verderop kon zij door de ingeseinde Dienst Speciale Interventies (DSI) worden gearresteerd.

Ook het steekwapen kon worden veiliggesteld voor verder onderzoek. Verdachte M. K. kampt met ernstige psychische problematiek. Zij zal binnen afzienbare tijd worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum (PBC) in Almere waar zij psychiatrisch zal worden onderzocht. In deze zaak vindt op 23 juli een eerste pro-formazitting plaats in de rechtbank van Maastricht.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties