Drie jongerenlintjes uitgereikt in Beekdaelen

Laatst bewerkt op 24/11/2020 om 15:17

De gemeente Beekdaelen heeft dit jaar aan drie jongeren uit de gemeenten een jongerenlintje toegekend. Jorn Gielkens, Raül Rademakers en Noah Marissen werden maandag in het zonnetje gezet.

Vanwege de coranacrisis was er dit jaar geen feestelijke uitreiking in de raadzaal. Burgemeester Eric Geurts bezocht de jongen thuis om daar de versierselen op te spelden.

Jorn is een gewaardeerde jeugdleider bij VV Amstenrade. Ook bij het kindervakantiewerk in Oirsbeek en diverse activiteiten in Amstenrade is de 20-jarige nauw betrokken.

Ondanks de forse gezondheidsproblemen die Raül in zijn jeugd kende is hij toch een succesvolle sporter geworden. Vooral met wielrennen heeft hij de nodige prijzen behaald. In 2019 verbeterde hij zelfs het werelduurrecord op de wielerbaan.

Daadkracht is het juiste woord voor de 13-jarige Noah. Hij heeft de groenvoorziening grenzend aan de Koperwiek in Schinveld ingericht tot Park West-Einde. Naast het verzorgen van het groen ontwikkelt hij samen met bewoners, IKL en de gemeente verdere plannen voor het gebied.

Het jongerenlintje is een speciaal, door de jongeren van DoorS2open in Plinthos, ontworpen speldje. Met deze onderscheiding kunnen jongeren tot 23 jaar bedankt worden voor de vrijwillige inzet voor de gemeente of hun bijzondere prestaties.