Drie jongeren uit Kerkrade aangehouden na klopjacht

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 8/02/2024 om 14:27
Laatst bewerkt op 8/02/2024 om 15:02

Na een klopjacht heeft de politie vier personen aangehouden. Het gaat om drie jongeren uit Kerkrade in de leeftijd van 16 tot 18 jaar en een 15-jarig meisje uit het Brabantse Oisterwijk. Een vijfde verdachte wist te ontkomen.

De auto waarin de ze zaten werd woensdagavond door de politie aan de kant gezet op de A2 bij Echt. Het voertuig had de aandacht getrokken omdat de kentekenplaten vermoedelijk van diefstal afkomstig waren.

In de auto vonden de agenten wapens en bivakmutsen. Tijdens de arrestatie wisten twee mannen er vandoor te gaan. Eén van hen wist zelfs op blote voeten en met de handboeien nog om op de trein richting kerkrade te stappen. Hij kon later op de avond alsnog worden aangehouden.

Een vijfde verdachte werd tijdens een klopjacht nergens meer aangetroffen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties