Doorbraak in moordzaak Heerlen: Zouo A. legt bekentenis af

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 14/11/2022 om 11:03
Laatst bewerkt op 14/11/2022 om 14:31

Zouo A. (31), die al geruime tijd in de cel zit op verdenking van het doodschieten van Frank van der Schrier (51) in Heerlen vorig jaar november, heeft na maanden alsnog een bekentenis afgelegd. Dat bevestigt justitiewoordvoerster Renate Peters maandag desgevraagd tegenover ZO-NWS. 

Zouo 'Tom' A. had zich in eerste instantie tijdens de verhoren door de recherche beroepen op zijn zwijgrecht, maar daar blijkt verandering in te zijn gekomen. "Verdachte bekent te hebben geschoten", legt Renate Peters namens het Openbaar Ministerie (OM) verder uit over de laatste nieuwe ontwikkeling in deze zaak. 

Getuigen hadden eerder volgens bronnen rondom het politieonderzoek al tegenover de recherche verklaard dat A. (31) de fatale schoten had gelost tijdens de schietpartij op 13 november in de woning van het slachtoffer aan de Elandstraat in de wijk Heksenberg. 
De vrijgezelle Van der Schrier raakte hierbij zwaargewond en overleed een dag later in het ziekenhuis.

A. wordt verdacht van moord en verboden wapenbezit. Hij was na de bovengenoemde schietpartij enige tijd spoorloos, maar kon uiteindelijk alsnog worden aangehouden in het Duitse Wassenberg. Twee mannen uit Heerlen en Sittard worden verdacht van het helpen van de op de vlucht geslagen Zouo A. Tijdens de zoektocht naar A. bleek tevens dat de verdachte inwoners van Sittard en Heerlen zich bezighielden met drugshandel. 

Volgens het OM pleegde Zouo A. de moord op Frank van der Schrier tijdens zijn proeftijd. De rechtbank in Maastricht zal zich op maandag 21 november inhoudelijk over deze zaak gaan buigen. 

Zouo A. kreeg in het verleden al eens een veroordeling van drie jaar jeugddetentie en tbs aan zijn broek omdat hij op zestienjarige leeftijd in in 2007 een Amstelveense winkel overviel en daarbij een 62-jarige medewerker doodstak. 
 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties