Voetbalclub EHC stevent af op faillissement

Foto: EHC
Gepubliceerd op 28/03/2024 om 14:00
Laatst bewerkt op 28/03/2024 om 16:21

Door de financiële problemen valt het doek voor de Hoensbroekse amateurvoetbalclub EHC. Dat is de spelers verteld tijdens een ingelaste ledenvergadering, aldus bronnen rond EHC. Bij de club was vanmiddag niemand telefonisch bereikbaar om dat bericht te bevestigen.

Begin dit jaar meldde ZO-NWS dat de financiële situatie bij de EMMA-Hoensbroek-Combinatie (EHC) zo goed als uitzichtloos was. De afgelopen weken onderzocht een interim-bestuur de kaspositie. Daaruit kwam naar voren dat de uitgaven en inkomsten met elkaar in disbalans zijn en dat de problemen alleen maar groter worden. De schuldenberg is inmiddels opgelopen tot zo'n 80.000 euro. De bankrekeningen zouden inmiddels zijn geblokkeerd. De leden besloten gezamenlijk om het faillissement van de club aan te vragen. De opties die de gemeente Heerlen had aangeboden bleken niet haalbaar. Mogelijk dat de club onder een andere naam nog een toekomst heeft. 

EHC was tientallen jaren toonaangevend in het Limburgse amateurvoetbal. René Maessen en Fernando Ricksen droegen ooit het EHC-shirt voordat ze profvoetballer werden.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties