Diamanten bruidspaar verruilde Canada voor Voerendaal

Foto: Facebook Wil Houben
Gepubliceerd op 6/03/2024 om 15:37
Laatst bewerkt op 6/03/2024 om 17:05

Wilma en Jan Vrösch-Iser stapten 60 jaar geleden in het huwelijksbootje. Burgemeester Wil Houben feliciteerde het diamanten bruidspaar namens de gemeente Voerendaal.

Na een ongeluk in de mijn emigreerde Jan Vrösch naar Canada en ging daar aan de slag als buschauffeur. Tijdens een vakantie kwam Jan carnaval vieren in Welten, daar ontmoette hij 'zijn' Wilma. Het koppel woonde aanvankelijk nog een aantal jaar in Canada waar ook de eerste van hun twee zonen werd geboren. Uiteindelijk keerden zij terug naar Nederland en werd Voerendaal hun woonplaats.

Beiden hebben zich verdienstelijk gemaakt op sociaal-maatschappelijk en cultureel gebied. Sport was een van hun favoriete bezigheden. Zo was het tweetal vaak samen met de renfiets op pad. Wilma kon trouwens ook goed schaatsen en hardlopen, en Jan was jarenlang muzikant - hij speelde onder andere klarinet en saxofoon. Sinds de coronapandemie staan hun hobby's echter op een laag pitje.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties