Diamanten bruidspaar Jaeqx-Eussen in Voerendaal

foto: Facebook Wil Houben
Gepubliceerd op 7/12/2023 om 11:39
Laatst bewerkt op 7/12/2023 om 11:39

Burgemeester Wil Houben bracht eerder deze week een bezoek aan het diamanten bruidspaar Jaeqx-Eussen. Zestig jaar geleden gaven zij elkaar het ja-woord voor de trouwambtenaar van de gemeente. De kerkelijke inzegening van het huwelijk vond een jaar later plaats. 

De heer Jaeqx heeft tot aan de sluiting van de Staatsmijn Emma ondergronds gewerkt als schietmeester. Daarna werd hij omgeschoold tot meubelmaker. Hij was lange tijd bieleman bij de schutterij.

Mevrouw Jaeqx-Eussen werkte lange tijd in de groentezaak Eussen van haar ouders en broer. Ze kan nog goed vooruit getuige haar regelmatige wandeltochten door Voerendaal. De heer Jaeqx doet het wat voorzichtiger aan na enkele operaties die hem wat minder mobiel maakten. "Maar in m'n bovenkamer werkt nog alles uitstekend," laat hij optekenen.

Het getrouwde stel kreeg een zoon en dochter. Inmiddels mogen daar vijf kleinkinderen bij worden opgeteld.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties