VIDEO: Dennenstrijd losgebarsten tussen Jonkheid en Getrouwden

Foto: Jeroen Beumers
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 18/04/2023 om 09:52
Laatst bewerkt op 18/04/2023 om 14:56

De twee wekenlange dennenstrijd tussen mei-verenigingen De Jonkheid en De Getrouwden is weer losgebarsten. De den werd zaterdag door De Jonkheid gekapt in de Schinveldse bossen en voorzien van een kenmerkende penning.

De eerste slagen met de bijl werden uitgedeeld door de mei-koningin van 2022: Bente Reijans. Vervolgens nam de kapploeg onder leiding van kapitein Tristan Goffin het zware werk over. Aansluitend aan het kappen van de den, werd de jaarlijkse feestavond ingeluid.

De Jonkheid heeft inmiddels de mei-den binnen de oude gemeentegrenzen van Schinveld verstopt. Nu is het aan de Getrouwden om de mei-den te vinden en eveneens te verstoppen. Wie de mei-den op 29 april om 12.00 uur in bezit heeft, mag zich de winnaar van de dennenstrijd noemen.

Op 29 april wordt de mei-den 's avonds opgezet in het centrum van Schinveld. In het eerste weekend van mei zijn de mei-feesten, met als hoogtepunt het uitroepen van de nieuwe mei-koningin op zondag.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties