Democraten Voerendaal: verhuur woonunits Skaeve Huse aan jongeren

Gepubliceerd op 28/05/2024 om 17:25
Laatst bewerkt op 28/05/2024 om 17:30

De politieke partij Democraten Voerendaal vraagt het college van B&W om te onderzoeken of de twee woonunits van het project Skaeve Huse in Ubachsberg een andere maatschappelijke bestemming kunnen krijgen, bijvoorbeeld als woonruimte voor jongeren.

Na een handtekeningactie door verontruste buurtbewoners besloot de gemeente Voerendaal begin mei dat deze woonunits tot nader order niet bewoond zullen worden door mensen die vanwege complexe psychiatrische problemen niet zelfstandig kunnen wonen.

 Volgens Democraten Voerendaal zouden de twee units tijdelijk verhuurd kunnen worden aan jongeren die nu vrijwel geen woonruimte kunnen vinden op de reguliere woningmarkt. Deze jongeren zouden dan wel bereid moeten zijn om vrijwilligerswerk te doen bij bijvoorbeeld de plaatselijke voetbalclub of schutterij, benadrukt Democraten Voerendaal.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties