Deken Schinnen begint stilletjes met kerkdiensten in Weert

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 2/05/2024 om 09:23
Laatst bewerkt op 2/05/2024 om 10:39

Jack Honings is nog niet officieel benoemd tot deken in Weert. Toch gaat hij er al kerkdiensten verzorgen. Op 30 mei verzorgt Honings zijn eerste H. Mis in de Sint-Martinuskerk. Aansluitend vindt de processie plaats.

Het beloven drukke tijden te worden voor de deken die ook nog tot na de zomer actief blijft voor de parochies in de gemeente Beekdaelen. Bovendien staat in juli al de verhuizing naar een tijdelijk onderkomen in Weert op het programma.

Het is uiteindelijk de bedoeling dat Jack Honings in de Dekenij in het hartje van de stad gaat wonen. Het gemeentelijke monument ondergaat op dit moment een grondige renovatie en die wordt volgens dagblad De Limburger pas volgend jaar afgerond.

De benoeming van Honings tot deken van Weert kan ook nog wel even op zich laten wachten. Evenals de benoeming van een nieuwe deken voor het Dekenaat Schinnen. De officiële installatie kan pas plaatsvinden als er een nieuwe bisschop is. Het is op dit moment nog onduidelijk wanneer er een opvolger komt voor de in december vorig jaar overleden Harrie Smeets.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties