Defensie blijft aansprakelijk voor chroom-6 slachtoffers

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 31/05/2021 om 09:12
Laatst bewerkt op 31/05/2021 om 11:05

Het ministerie van Defensie blijft aansprakelijk voor de gezondheidsschade die vier medewerkers op de POMS-sites in Brunssum en Eygelshoven hebben opgelopen.

De Staat ging tegen de uitspraak van het Hof in cassatie, omdat zij wilden voorkomen dat er precedentwerking zou ontstaan. Bij het verkrijgen van een uitkering erkent Defensie niet automatisch dat zij aansprakelijk is voor alles.

Volgens De Limburger liet de rechter weten dat daar geen sprake van is. In het juridisch proces van de vier oud-medewerkers ging het volgens de Hoge Raad om meer dan alleen de uitkering. 

Bij het onderhoud van Amerikaans legermateriaal werden de werknemers tot 2006 jarenlang blootgesteld aan zware metalen en het kankerverwekende chroom-6 dat in de verf van de legervoertuigen verwerkt zit. In de zaak van de chroom-6 slachtoffers wordt al jarenlang gestreden voor erkenning en een goede schaderegeling.  

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties