Deel N276 dicht voor stiller asfalt en veilige oversteekplaats

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 26/10/2022 om 10:22
Laatst bewerkt op 26/10/2022 om 10:50

De N276 is vanaf 31 oktober bijna een maand lang afgesloten voor al het verkeer. Bij Doenrade wordt dan een veilige oversteekplaats aangelegd en het asfalt wordt vervangen door geluidsreducerend asfalt.

De onveilige situatie aldaar is al jaren een probleem. Tijdens een bijeenkomst in juli liet de Provincie al weten dat dit jaar nog zogenaamde komremmers worden aangelegd. Eerder werd op het stuk van de oversteekplaats en de bushaltes de snelheid verlaagd van 80 naar 50 kilometer per uur. Uit metingen is gebleken dat bestuurders zich regelmatig niets aantrekken van deze temporisering.

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, gaat het gedeelte tussen de Steenakkerweg en het kruispunt met de Provincialeweg Noord in beide richtingen dicht vanaf maandagmorgen 31 oktober 6.00 uur. Als alles volgens plan verloopt, wordt het vernieuwde stuk op vrijdag 25 november vanaf 18.00 uur weer vrijgegeven. Tijdens deze periode wordt het verkeer omgeleid.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties