Debat over toekomst ziekenhuis Heerlen in bioscoop

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 2/11/2023 om 13:18
Laatst bewerkt op 2/11/2023 om 13:58

Tijdens de volgende editie van Podium Royal staat de toekomst van Zuyderland centraal. In de benedenzaal van de bioscoop aan het Stationsplein in Heerlen belooft het vanaf 20.15 uur een pittig debat te worden.

Burgemeester Roel Wever van Heerlen, David Jongen van Zuyderland en huisarts Jan Palmen gaan met elkaar in debat over de toekomst van het ziekenhuis in Heerlen. Zuyderland is van mening dat de huidige vorm van ziekenzorg niet meer houdbaar is en wil daarom vanaf 2030 het beddenhuis en de spoedeisende hulp verplaatsen naar Sittard-Geleen.

Die plannen konden op veel weerstand rekenen. Naast de duizenden mensen uit Parkstad en het Heuvelland vindt ook de politiek dat de plannen van Zuyderland niet kunnen. Onlangs nam ook de Tweede Kamer een motie aan om het ziekenhuis in Heerlen te behouden.

Podium Royal is een maandelijkse bijeenkomst van Filmhuis De Spiegel voor mensen die onder het genot van een drankje met elkaar in gesprek kunnen gaan over actuele maatschappelijke en culturele thema’s. Na afloop is er een informeel samenzijn in de foyer. De entree gratis.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties