De schop gaat de grond in voor tiny houses Schimmert

foto: Team Op de Bees
Gepubliceerd op 4/09/2023 om 11:23
Laatst bewerkt op 4/09/2023 om 14:49

In Schimmert gaat woensdag 20 september de bouw van de tiny houses in Schimmert officieel van start. Aan de wethouders Jan Hermans en Henk Reijnders de eer om de eerste schop in de grond te zetten.

Het terrein aan Op de Bies zal dan gereed gemaakt worden voor het realiseren van elf tiny houses voor de 15 bewoners. Ook komt er een gemeenschappelijk gebouw. “Bij het gereedmaken van een stuk grond voor bebouwing en het op- en inrichten van een tiny house-gemeenschap komt heel wat kijken”, zegt Marcel van Kasteren, voorzitter van vereniging Op de Bees. “De afgelopen maanden hebben we specifiek gekeken naar de inrichting van het terrein. Er moet riolering worden aangelegd, water en elektra, verlichting, wandelpaden, er komt een wadi en een vijver om water op te vangen bij intense regenbuien.”

Maar voordat er een schop de grond in gaat wordt de komende tijd gekeken naar welke flora en fauna er gered moet worden. In de afgelopen jaren lag het terrein braak en had de natuur de vrije hand. Dat groen moet eerst verdwijnen. In het totaalplan is echter plek ingeruimd voor de aanplant van inheemse bloemen en planten en een grote moestuin. Ook komt er een voedselbos en plant iedere bewoner een boom op hun eigen perceeltje.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties