De school gaat beginnen voor kinderen noodopvang

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 6/01/2022 om 14:27
Laatst bewerkt op 6/01/2022 om 15:35

De voormalige basisschool in Doenrade gaat toch weer even open. Vanaf maandag moet een deel van de kinderen die verblijven in de noodopvang in Schinnen weer in de schoolboeken kruipen.

Kindante, die ook al 20 jaar lang op de basisschool in Puth les geeft aan de kinderen van het asielzoekerscentrum in Sweikhuizen, gaat de lessen in Doenrade verzorgen. Dat de kinderen onderwijs gaan krijgen is volgens dagblad De Limburger één van de voorwaarden geweest voor de komst van de noodopvang op de voormalige Amerikaanse basis in Schinnen. 

Vooralsnog gaan er 28 kinderen maandag beginnen met het volgen van onderwijs. In totaal verblijven er 73 kinderen in de noodopvang.  

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties