De gemeente geeft weer een lening aan Slot Schaesberg

Gepubliceerd op 1/07/2021 om 13:57
Laatst bewerkt op 1/07/2021 om 14:42

Ondanks een negatief resultaat van bijna drie ton over 2020 krijgt de stichting achter Slot Schaesberg toch opnieuw een lening van de gemeente Landgraaf. Ondanks de corona problematiek wist de stichting het verlies nog net binnen de grenzen te houden die de gemeente als voorwaarde aan de lening gesteld had.

De gemeente Landgraaf ondersteunt de plannen die op het landgoed worden ontwikkeld financieel met leningen. Hiervoor moet de stichting volgens dagblad De Limburger wel regelmatig een financieel overzicht geven aan de gemeente. 

De stichting is blij met het toekennen van de lening. Hierdoor kunnen de ontwikkelingen en de herbouw van het slot voortgezet worden. Nu het gebied weer open mag voor het publiek en door extra in te zetten op marketing moeten de financiën voor dit jaar beter worden. De afgelopen maanden is hard gewerkt op het terrein. Zo is er een brug aangelegd tussen de historische tuin en het hoge eiland, zijn de hoveniers aan de slag gegaan en werd het bakhuisje gerealiseerd. 

Advertenties