Cyberaanval op Heuschen & Schrouff

Gepubliceerd op 24/08/2023 om 16:01
Laatst bewerkt op 24/08/2023 om 16:24

Heuschen & Schrouff uit Landgraaf zou zijn getroffen door een cyberaanval. Alle systemen bij de groothandel in Aziatische etenswaar zouden betroffen zijn.

Volgens L1 zouden bronnen aan de provinciale omroep hebben laten weten dat hackers een losgeld in de vorm van een cryptobetaling eisen. Daarna zou het bedrijf weer toegang kunnen krijgen tot alle systemen.

Het is niet voor het eerst dat bedrijven in de regio het doelwit worden van computercriminaliteit. Eerder werden ook de systemen van de Universiteit in Maastricht, de gemeente Kerkrade en VDL groep getroffen. Hierdoor kwam ook de productie bij Nedcar in Born stil te liggen.

Heuschen & Schrouff werd in 1963 opgericht door Frits Schrouff (ook bekend van Roda JC). Het bedrijf groeide uit tot één van de grootste handelaars in producten voor de Aziatische, Arabische, Afrikaanse en Caribische keuken binnen Europa.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties