Coronabesmettingen explosief gestegen, Voerendaal gaat niet mee in landelijke trend

Gepubliceerd op 26/10/2021 om 15:22
Laatst bewerkt op 26/10/2021 om 16:12

Daar waar in de meeste gemeenten het aantal coronabesmettingen de afgelopen twee weken is verdubbeld, bleef het aantal besmettingen in Voerendaal nagenoeg gelijk.

Volgens de cijfers van het RIVM waren er 44 meldingen vanuit de gemeente Voerendaal in de afgelopen twee weken. Dat is één melding minder dan in de twee weken daarvoor. De gemeente Beekdaelen en Brunssum volgen meer het landelijk gemiddelde. In Beekdaelen steeg het aantal meldingen van 94 naar 213 en in Brunssum van 67 naar 121.

Landelijk gezien kregen per 100.000 inwoners gemiddeld 225 mensen een positieve testuitslag. Daar liggen de gemeenten Beekdalen (590), Brunssum (437) en Voerendaal (353) nog wel ver boven. Uit de cijfers van de afgelopen week blijkt dat 52 procent van de mensen die positief getest werden niet of nog niet volledig gevaccineerd waren tegen het coronavirus.

Het RIVM attendeert daarom nogmaals op enkele maatregelen om verspreiding te voorkomen. Houdt zoveel mogelijk de 1,5 meter-regel in stand en werk als het kan van thuis uit. Verder geldt: blijf thuis bij klachten en laat je testen bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst. Ook als je gevaccineerd bent.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties