Compleet uitkleden van Heerlens ziekenhuis van de baan

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 18/03/2024 om 14:34
Laatst bewerkt op 18/03/2024 om 15:43

Het ziekenhuis in Heerlen behoudt zijn 24-uurs beddenfunctie. Dat bleek maandag bij de presentatie van het nieuwe voorkeursscenario voor de Zuyderland-ziekenhuizen in Heerlen en Sittard-Geleen.

Daarnaast blijven ook de huisartsenpost en de spoedzorg op beide locaties behouden. Wel is duidelijk dat nog maar één locatie een volwaardige afdeling spoedeisende hulp (voor grotere medische ingrepen) krijgt met de daarbij behorende intensive care. "Welk ziekenhuis als het ware het 'hoofdziekenhuis' van Zuyderland wordt zal de komende tijd worden onderzocht", zo blijkt uit de toelichting van Lea Bouwmeester, voorzitter van de Regietafel.

Aanvankelijk wilde Zuyderland vanwege personeelstekorten het ziekenhuis in Heerlen vanaf 2030 fors laten afslanken, het ziekenhuis is tegen die tijd toe aan nieuwbouw. Dat was de reden om de toekomst van het ziekenhuis in Heerlen tegen het licht te houden. De optie waarbij nagenoeg 'alles' uit Heerlen zou verdwijnen zorgde voor veel kwaad bloed bij inwoners, personeel en politiek. Bovendien blijkt dat de druk op de huisartsenpost in Heerlen dan te groot zou worden. Een andere optie om één nieuw ziekenhuis te realiseren voor Heerlen en Sittard-Geleen bleek al snel financieel onhaalbaar.

Eind april moet het eindadvies van de regietafel klaar zijn. Vóór die tijd moet duidelijk zijn wat de financiële gevolgen zijn van het nieuwe scenario alsook waar de volwaardige spoedeisende hulp wordt ondergebracht.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties