College Brunssum wil tegen 2025 44 nieuwe laadpalen

foto © ZO-NWS | iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 28/09/2022 om 11:08
Laatst bewerkt op 28/09/2022 om 11:25

De gemeente Brunssum moet tegen het jaar 2025 44 nieuwe laadpalen voor elektrische auto's hebben. Dat heeft het college besloten. 

Enkele gemeenten en de Provincie hebben een contract met energieleverancier Vattenfall afgesloten voor de plaatsing en exploitatie van laadinfrastructuur. De laadpalen moeten bijdragen aan het bereiken van de klimaatdoelstellingen. 

Per laadpaal worden twee parkeerplaatsen gereserveerd die tegelijkertijd benut kunnen worden. Wanneer de laadpalen geïnstalleerd zijn zou Brunssum in totaal 64 laadpalen aan de openbare weg moeten hebben. 

Er komen tien laadpalen in Brunssum West, zes palen in Brunssum Zuid, 11 palen in Brunssum Noord, 14 laadpalen in het centrum en drie palen in Brunssum Oost. 

Tot 20 oktober kunnen inwoners nog bezwaar maken tegen de plannen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties