College Beekdaelen wil verkoop milieupark Schinnen aan Rd4

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 3/08/2022 om 09:32
Laatst bewerkt op 3/08/2022 om 09:47

Het college van Beekdaelen wil het milieupark Schinnen aan de Breinderveldweg aan afvalverwerker Rd4 verkopen. Het bedrijf, dat het milieupark al gebruikt, verzocht de gemeente om eigenaar te kunnen worden van het perceel. 

Rd4 zou efficiënter en slagvaardiger aan de slag kunnen als het park in eigen bezit is. Daarnaast zou het makkelijker zijn om de inrichting aan te passen wanneer het bijvoorbeeld verplicht zou worden nieuwe afvalstromen te gaan scheiden. 

Het perceel is getaxeerd op een bedrag van 440.000 euro. Door de boekwaarde van het stuk grond zal de verkoop van het perceel de gemeente 290.252 euro opleveren. Het college stelt voor om het geld toe te voegen aan de reserve. 

Het Beekdaeler college heeft wel als voorwaarde gesteld wel dat de gemeente te allen tijde het recht van eerste terugkoop behoudt. Dit om de toekomstige invulling van het perceel te waarborgen. 

De raad van Beekdaelen kan tot eind augustus wensen en bedenkingen kenbaar maken. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties