College Beekdaelen heeft andere plannen voor woningen

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 19/10/2023 om 10:50
Laatst bewerkt op 19/10/2023 om 11:39

Het college van de gemeente Beekdaelen wil graag van twee woningen af die tot voor kort nog werden gebruikt voor de opvang van statushouders. Diverse politieke partijen zijn het niet eens met de verkoopplannen.

Het gaat om een pand aan de President Kennedylaan in Schinveld en aan de Gangelderweg in Jabeek. De gemeente wil de panden het liefst verkopen aan starters, echter is de politiek van mening dat de panden beter ingezet kunnen worden als sociale huurwoningen. Daar blijkt de gemeente een groot te kort aan te hebben.

Tijdens een commissievergadering liet wethouder Henk Reijnders weten dat de woningen fors opgeknapt moeten worden alvorens deze weer verhuurd kunnen worden. Bovendien is het verhuren van woningen een taak van de woningverenigingen.

De gang van zaken in dit dossier is voor de PvdA-fractie aanleiding om tijdens de raadsvergadering op 31 oktober om een interpellatiedebat te houden.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties