COA komt vluchtelingen Schinnen tegemoet

Foto © ZO-NWS | Yves Lacroix
Gepubliceerd op 11/01/2022 om 18:43
Laatst bewerkt op 12/01/2022 om 09:35

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gaat de verwarming in de tenten op de noodopvanglocatie in Schinnen vervangen. Ook krijgen de vluchtelingen zakgeld om zelf etenswaren in te kopen. 

Daarmee wordt voldaan aan de eisen die de vluchtelingen maandag stelden tijdens een protest tegen de slechte leefomstandigheden. 

De verwarming zou al enige tijd niet naar behoren functioneren. Ook zouden de maaltijden niet op de juiste momenten plaatsvinden en zouden de porties te klein zijn. 

Het vervangen van de verwarming moet ervoor zorgen dat de vluchtelingen de winter in ieder geval warm door komen. Daarnaast kunnen ze nu zelf hun etenswaren inkopen in de buurt en bewaren in koelkastjes op hun kamer. Zo kunnen ze de hoeveelheid van hun maaltijden en het moment waarop ze die eten zelf bepalen. 

"We zijn erg blij met het positieve nieuws", legt één van de vluchtelingen aan ZO-NWS uit. "Nu er na twee maanden eindelijk naar ons geluisterd wordt voelen we ons weer een beetje mens."

Lees ook: Asielzoekers Schinnen protesteren tegen slechte leefomstandigheden

Maandag sprak een aantal bewoners zich uit tegen de slechte leefomstandigheden. De actievoerders verklaarden naar het centrum van Schinnen te wandelen als er geen gehoor zou worden gegeven aan hun eisen. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties