Asielzoekers Schinnen protesteren tegen slechte leefomstandigheden

Foto © ZO-NWS | Yves Lacroix
Gepubliceerd op 10/01/2022 om 16:23
Laatst bewerkt op 11/01/2022 om 12:08

Een aantal bewoners van de vluchtelingenopvang in Schinnen heeft maandag geprotesteerd tegen de leefomstandigheden in de noodopvanglocatie.

Een asielzoeker meldt aan ZO-NWS dat de verwarming niet werkt in de tenten. Ook zouden ze geen betaalpas krijgen als beloning van gedane klussen.

De actievoerders zeggen naar het centrum van Schinnen te wandelen als geen gehoor wordt gegeven aan de eisen.

Een woordvoerster van Vluchtelingenwerk geeft aan dat de protesten terecht zijn. "Als we de noodopvanglocatie in Schinnen vergelijken met anderen is de kwaliteit zorg best laag." Ook de verwarmingsproblemen in Schinnen zijn haar bekend. "Het probleem in Schinnen is de grote tent. Die ruimte is mede door de hoogte moeilijk te verwarmen. Andere locaties zoals hotels zijn veel makkelijker op een aangename temperatuur te krijgen." 

Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) was maandag niet bereikbaar voor een reactie. De woordvoerster van Vluchtelingenwerk geeft wel aan nauw in contact te staan met COA. "We weten dat daar hard gewerkt wordt om de situatie te verbeteren. Inmiddels is er een betere wifi-verbinding aanwezig en is er extra beveiliging gekomen voor vrouwen, omdat ze eerder niet s' nachts alleen naar het toilet durfden."

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties