CMWW en Brunssumse jongeren reageren op rellen in Limburg

Foto: (c) ZO-NWS
Gepubliceerd op 27/01/2021 om 20:53
Laatst bewerkt op 27/01/2021 om 21:07

Jongerenwerker Omar Nouri van het Cultureel Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk en jongeren uit Brunssum reageerden dinsdag op de rellen van de afgelopen dagen. 

“We praten voortdurend met de jongeren in onze gemeente. Het is een moeilijke tijd voor iedereen. Sommige jongeren hebben meer moeite met de restricties. Ze vinden het jammer, maar begrijpen wel dat er maatregelen genomen moeten worden”, zegt Nouri.

De rellen worden veroorzaakt door grotendeels baldadige jongeren. Sinds het ingaan van de avondklok slaan relschoppers over het land toe. 

Jongere Charlotte vindt het gedrag uit den boze en vindt dat de rellen niets meer te maken hebben met demonstreren. “Als je spullen van anderen kapot maakt, heeft dat niets te maken vrijheid van meningsuiting.” Hoewel er in de Parelstad geen rellen zijn geweest, sluit Charlotte niet uit dat het nog wel eens onrustig kan worden in Brunssum. “Als je met Kerstmis ziet dat jongeren zelfs de grote kerstboom aan het Lindeplein vernielen, dan zie ik ze ook wel in staat om rellen te veroorzaken.”
“Het is zeer triest.

Ergens symboliseert het wel dat we samen willen werken, maar dit is de verkeerde manier. We kunnen ook samenwerken door ons aan de maatregelen te houden of vrijwilligerswerk te gaan doen”, zegt Mitchell. 

De afgelopen dagen braken door het hele land rellen uit. Ook in Limburg waren relschoppers actief. In Stein, Roermond, Venlo en Geleen werd behoorlijk wat schade aangericht. Daarop reageerden dinsdag alle burgemeesters in een gezamenlijke open brief waarin zij een oproep deden om te stoppen met de rellen.
 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties