Chroom-6 slachtoffers in Den Haag voor kamerdebat

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 1/07/2021 om 10:14
Laatst bewerkt op 1/07/2021 om 10:28

Enkele tientallen oud-medewerkers van de Poms-sites in Brunssum en Eygelshoven waren woensdag in Den Haag. Daar debatteerde de Tweede Kamer over het rapport van het RIVM over het gebruik van het giftige chroom-6 op tal van Defensielocaties.

De oud-medewerkers gingen voorafgaand aan het debat in gesprek met staatssecretaris Barbara Visser van Defensie. Ze blijven pleiten voor een betere en ruimere compensatie.

Jaren geleden kwam naar buiten dat op de Amerikaanse materieeldepots in onder meer Brunssum en Eygelshoven was gewerkt met chroom-6. De giftige stof zat in de verf op de legervoertuigen. Later bleek dat tal van oud-medewerkers ziek waren geworden door het gebruik van de verf.

Onlangs bleek uit een rapport van het RIVM dat met chroom-6 niet alleen op de materieeldepots werd gewerkt, maar ook op andere locaties. Ook deze medewerkers kunnen gebruik maken van de compensatieregeling.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties