Centrum Nuth als locatie voor nieuw gemeentehuis Beekdaelen

Gepubliceerd op 2/04/2024 om 15:29
Laatst bewerkt op 2/04/2024 om 16:56

Burgemeester Eric Geurts van Beekdaelen heeft de opdracht voor de bouw van een nieuw gemeentehuis voor Beekdaelen 'teruggegeven' aan de gemeenteraad. De verantwoordelijk portefeuillehouder laat weten dat nieuwbouw op De Horsel in Nuth niet haalbaar is.

De stikstofproblematiek zorgt ervoor dat het nieuwbouwplan op genoemd bedrijventerrein niet mogelijk is. Ook is de stroomaansluiting op deze locatie vanwege krapte op het energienetwerk een obstakel, hoewel oplosbaar. Dat geldt niet voor de stikstofkwestie.

Het gemeentebestuur vraagt tegelijkertijd aan de gemeenteraad om groen licht te geven om een nieuw gemeentehuis te ontwikkelen op de huidige locatie van het gemeentehuis in Nuth dan wel in de directe omgeving daarvan. Ook wordt een ontwikkelplan opgesteld voor de kern Nuth. De bouw van een nieuw gemeentehuis in het centrum van Nuth kan volgens de gemeente Beekdaelen fungeren als katalysator voor toekomstige ontwikkelingen in het gebied. Lange tijd was ook Oirsbeek in beeld als mogelijke locatie voor een nieuw gemeentehuis.

Voor de bouw van een nieuw gemeentehuis heeft de gemeenteraad in januari 2023 een
investeringskrediet beschikbaar gesteld van € 17.308.000. Of dat budget toereikend is blijkt pas als het nieuwbouwplan is ontwikkeld.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties