Celstraf geëist voor aanrijding met bestelbus

Gepubliceerd op 24/05/2023 om 14:51
Laatst bewerkt op 25/05/2023 om 10:47

Een 25-jarige man uit Heerlen stond woensdag terecht voor een poging tot doodslag. Tegen de man werd 12 maanden cel geëist waarvan de helft voorwaardelijk. Ook moet hij, als het aan het Openbaar Ministerie ligt, zijn rijbewijs 6 maanden inleveren als hij de komende twee jaar nogmaals in de fout gaat.

Op 30 september vorig jaar reed de man samen met zijn vriendin rond 20.50 uur met zijn werkbus over de Dr. Poelstraat in Heerlen. In eerste instantie verleende hij voorrang aan een man die bij een zebrapad de straat overstak. Op een gegeven moment herkende de bestuurder de voetganger als de persoon die hem meermaals lastig viel en doodsbedreigingen uitte. Daarop gaf de bestuurder gas en reed de voetganger aan. Het slachtoffer kwam tussen de bus en een winkelpand klem te zitten.

Vervolgens ging de bestuurder er vandoor. Hij kon echter aan de hand van beeldmateriaal achterhaald worden. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties