Celstraf en forse boete geëist voor autodiefstallen en heling

foto: iStock
Gepubliceerd op 20/11/2023 om 17:00
Laatst bewerkt op 21/11/2023 om 09:47

Tegen Schinveldenaar Justin de H., werd maandag veertig maanden cel en een boete van 30.000 euro geëist. H. staat samen met vier andere verdachten voor de rechter voor diefstal en heling van auto´s en busjes.

Dat zou gebeuren in een criminele organisatie waar de Heerlense broers Romano en Marciano samen met de Schinveldenaar een hoofdrol speelden. Tegen de broers werden straffen van vijf en zes jaar gevraagd. Zij moeten elk bovendien 50.000 euro betalen. De H. en Romano werden eerder als lid van de beruchte Parkstadbende veroordeeld.

Zijn advocaat Arthur Vonken bevestigde onlangs al aan ZO-NWS dat De H. was aangehouden in een lopend justitieonderzoek naar een bende die zich bezig zou hebben gehouden met het uit elkaar halen van in Duitsland gestolen auto’s. Deze voertuigen werden uit elkaar gehaald in een loods in Windraak. Dit zou afgelopen winter hebben plaatsgevonden. Justitie kwam de zaak op het spoor door het meelezen van tienduizenden versleutelde chatberichten.

Advocaat Voncken staat drie van de verdachten bij en is van mening dat de bewijslast erg dun is. Het Openbaar Ministerie ziet dat anders. Naast het chatverloop is ook DNA van de verdachten in gestolen auto´s aangetroffen. Bovendien werd een van de cliënten van Voncken op heterdaad betrapt in een gesloten voertuig. Tegen de twee andere verdachten werden voorwaardelijke straffen met een boete van 20.000 euro geëist.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties