CDA wil in elk dorp straat met woningen erbij

foto © ZO-NWS | CDA
Gepubliceerd op 10/03/2023 om 10:37
Laatst bewerkt op 11/03/2023 om 11:09

Oud CDA-raadslid Raymond Claus uit Brunssum heeft op diverse plekken in zijn gemeente een straatnaambordje opgehangen. Daarmee vraagt zijn partij aandacht voor het woningtekort.

Het CDA Limburg wil dat in ieder dorp een straat met woningen wordt bijgebouwd. De partij vindt dat de provincie soepeler moet omgaan met woningbouw buiten de bestaande contouren.

Claus noemt de wijk Brunssum Oost als voorbeeld. "Juist in dat soort gemeenschappen is het belangrijk dat er woningen bij komen zodat jongeren een kans krijgen op de woningmarkt en dat hun ouders op hun beurt oud kunnen worden in de eigen vertrouwde omgeving", zeg de CDA'er.

Minister Hugo de Jonge sloot deze week met gemeenten en provincie de woondeal Limburg. Daarin is afgesproken dat er de komende jaren minimaal 26.500 woningen bij moeten in Limburg. Volgens het CDA Limburg moeten die woningen vooral in de dorpen komen om ze leefbaar te houden.

Tags

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties