Carnavalssteekpartij Brunssum: rapper vrij, neef blijft in de cel

Gepubliceerd op 19/08/2022 om 09:10
Laatst bewerkt op 19/08/2022 om 09:56

De rapper die verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij de zogenoemde carnavalssteekpartij in Brunssum, is vrijgelaten. Het voorarrest van zijn neef is wel met zestig dagen verlengd.

In de nacht van 26 op 27 februari liep een bemiddelingspoging tussen een aantal personen en zijn vriendin slecht af voor het slachtoffer, een 19-jarige man uit Merkelbeek. Het slachtoffer werd op de Rumpenerstraat meermaals tegen zijn hoofd getrapt en met een mes neergestoken. Daarbij liep hij een slagaderlijke bloeding op.

Begin juli werden de 18-jarige Rapper MB (Kymani S.) uit Zaanstad en zijn 19-jarige neef Joachim uit Hoensbroek aangehouden als verdachten. De rapper blijft iedere betrokkenheid bij de ruzie en de steekpartij ontkennen en justitie heeft vooralsnog niet voldoende bewijs om het tegendeel te bewijzen. Daarom komt hij nu op vrije voeten, maar blijft wel als verdachte aangemerkt in de zaak.

Voor de man uit Hoensbroek geld dat niet. Een getuige heeft Joachim aangewezen als degene die gestoken heeft. Daarom werd zijn voorarrest met zestig dagen verlengd. Op 5 oktober staat de eerste zitting van deze zaak op de agenda.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties