Camera's in centrum Schinveld vanwege overlast en criminaliteit

Gepubliceerd op 30/05/2024 om 15:01
Laatst bewerkt op 30/05/2024 om 16:22

Vanwege overlast en (drugs)criminaliteit in het centrum van Schinveld, zijn donderdag 30 mei tijdelijk camera's geplaatst rondom de Beekstraat en Bleekplaats.

Dat heeft burgemeester Eric Geurts besloten na overleg met de politie en het Openbaar Ministerie (OM). 

Volgens de gemeente Beekdaelen staan de leefbaarheid en veiligheid in Schinveld al langer onder druk. Door de politie en de gemeente zijn de afgelopen tijd overlast en misstanden geconstateerd. "Er zijn sterke vermoedens dat in de Beekstraat en directe omgeving al langere tijd sprake is van (een concentratie van) criminaliteit en ondermijning", schrijft de gemeente. "Dit probleem manifesteerde zich in het verleden onder andere in de vorm van leegstand, achterstallig onderhoud, illegale kamerverhuur, prostitutie en druggerelateerde verschijnselen."

Omwonenden constateren al jaren dat er sprake is van onder meer drugshandel. Vooral op de Bleekplaats wordt op grote schaal gedeald. Auto's en scooters rijden met name in de avonduren af en aan waarbij de handelswaar in het openbaar van eigenaar wisselt.

Uit een veiligheidsonderzoek onder de bevolking is gebleken dat Schinveld op bijna alle thema's ver beneden het gemiddelde van Parkstad scoort. Dat de leefbaarheid en veiligheid in Schinveld onder druk staan, blijkt ook uit politiecijfers van de afgelopen jaren en de Parkstadmonitor 2021. "Ik acht het in het belang van de handhaving van de openbare orde en veiligheid noodzakelijk om extra maatregelen te nemen bovenop de acties die we al doen", licht burgemeester Geurts toe. 

De camera's in het centrum blijven tot en met 30 november 2024. Daarna evalueert de gemeente de inzet daarvan en neemt vervolgens een besluit over eventuele verlenging van het toezicht. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties