Burgemeester sluit woning Brunssum voor drie maanden

Foto: Orange Media
Gepubliceerd op 30/08/2023 om 20:07
Laatst bewerkt op 30/08/2023 om 20:07

Burgemeester Wilma van der Rijt sluit een woning aan de Dr. A. Kuyperstraat in Brunssum voor drie maanden. Aanleiding is de ontploffing van een vuurwerkbom vorige week. Dat bevestigt Ger van der Wijst, Hoofd Veiligheid, Handhaving en Toezicht woensdag tegenover ZO-NWS.

"Wij hebben de woningcorporatie als eigenaar van het desbetreffende pand én de bewoners dinsdag per brief op de hoogte gebracht van de voorgenomen sluiting. Dit omdat er sprake is geweest van onder andere ernstige verstoring van de openbare orde", zegt Van der Wijst.

De bewoners van het huis, die tijdens de ontploffing vorige week woensdagnacht niet in het pand aanwezig waren, zijn bekend bij gemeente en justitie. De explosie deed zich rond 2.25 uur voor. Buurtbewoners werden opgeschrikt door een harde knal van een gegooide vuurwerkbom.

Hierdoor sprongen ramen kapot en werd een kozijn ontzet. Woningcorporatie Wonen-zuid heeft volgens ingewijden ook aangekondigd dat men voornemens is om het huurcontract met de bewoners van het pand aan de Dr A. Kuyperstraat te beëindigen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties