Burgemeester mag woning bejaarde vrouw niet sluiten

Gepubliceerd op 6/12/2023 om 12:48
Laatst bewerkt op 6/12/2023 om 13:42

Burgemeester Wil Houben van Voerendaal mag het pand van een 78-jarige vrouw voorlopig niet sluiten ondanks dat er een hennepplantage in het pand gevonden is. Dat heeft de rechter beslist in een kort geding.

Nadat op 25 mei een wietplantage met zo'n 200 hennepplanten in de woning aan de Kerkveldweg werden gevonden besloot de burgemeester dat het pand voor drie maanden op slot moest. De 78-jarige bewoonster maakte hiertegen bezwaar en stapte uiteindelijk naar de rechter.

Haar gezondheid en financiële situatie zouden een tijdelijke verhuizing onmogelijk maken. Bovendien heeft de vrouw geen sociaal netwerk en haar zoon woont in het buitenland. De rechter gaat hier deels in mee en is van mening dat de burgemeester actiever met de vrouw had kunnen meedenken.

Toch snapt hij dat een professionele hennepkwekerij, waarvoor de stroom ook nog eens gestolen werd, voldoende reden is om een woning te sluiten in het kader van het Damoclesbeleid. De vrouw moet nu aantonen dat zij het zich financieel niet kan veroorloven om ergens anders te wonen. Over zes weken wordt opnieuw een beslissing genomen over de sluiting van het pand.
 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties